Willem Schrikker Groep, Amsterdam


Lichtplan William Schrikker Groep

Hoe combineer je goede, energiezuinige verlichting in een informeel interieur? Het kantoor voor de William Schrikker Groep laat zien dat goede verlichting en een prettige, informele sfeer uitstekend samen kunnen gaan.

Functioneel kantoor: energiezuinig én decoratief

De William Schrikker Groep is een landelijk werkende instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Het nieuwe kantoor wordt weliswaar alleen door medewerkers gebruikt, maar moet wél een prettige sfeer uitstralen.

Op de werkplekken staat de meest ‘formele’ verlichting. Dit zijn energiezuinige vloerlampen. Met deze lampen is het mogelijk om mbv slechts één lamp 2 werkplekken te voorzien van goede, effectieve werkplekverlichting (300 – 500 Lux).

De minder formele werkplekken zijn de vergaderruimtes of ontmoetingsplaatsen. Deze ruimte zijn sfeervol ingericht. Daarboven hangen fraaie hanglampen. Het resultaat? Een haast ‘huiselijke’ sfeer waarbij nog steeds voldoende licht is om prettig bij te werken.

De overige ruimtes zoals de trappen en de uitgiftebalie laten goed zien dat er ook nauwkeurig is gekeken naar de ronde vormen binnen het gebouw. Deze ronde vorm zie je overal terug:

  • Ronde armaturen bij de trappen
  • Boven de uitgifte bar van de keuken is de verlichting weggewerkt in het plafond. Ook deze is cirkelvormig.
  • De overige verlichting, ook de verlichting voor de werkplekken, is zonder uitzondering cirkelvormig.

Het kantoor is dankzij de scherpe blik op uitstraling, prijs, functie en energiezuinigheid een toonaangevend voorbeeld van een nieuwe wijze van werken.

Architect

Ex-interiors

Lichtadviseur

Team Arpalight

WILT U MEER INFORMATIE?