Verlichting voor de Circulaire Economie

circulaire economie
Door het langer gebruiken en hergebruiken van producten neemt de milieuvriendelijkheid toe en zullen de kosten van de investering op den duur afnemen. Dit heet circulaire economie en zal steeds belangrijker worden, ook in de lichtindustrie. Zo heeft de overheid het voornemen om per 2020 geheel circulair te gaan inkopen. Vanuit belangrijke leveranciers wordt echter weinig initiatief getoond. Des te meer reden voor ons om het voortouw te nemen in het circulaire lichtconcept en circulair te denken als we een lichtadvies maken.

Het circulaire lichtconcept in de praktijk

Het afgelopen jaar werd er een grote, belangrijke stap gezet in het gedachtegoed van circulaire economie voor de lichtindustrie. Er zijn namelijk een aantal tools ontwikkeld voor een grote energieleverancier, waarmee circulaire economie is gerealiseerd in een verlichtingsplan.

Lees verder

Milieuvriendelijk

In het circulair denken is mede verankerd dat door her- en langer gebruik van producten de milieuvriendelijkheid toeneemt en de kosten (Total Cost of Ownership) verlaagd worden.
Voor meer informatie:

Project

Energieleverancier, Duiven

Voor een energieleverancier hebben we een verlichtingsplan gemaakt wat moest passen binnen het gedachtegoed van de Circulaire Economie.

Achtergrondinformatie

Ellen MacArthur

Ellen MacArthur is de grondlegger van het gedachtegoed van de Circulaire Economie. De verdieping in een paar artikelen.

Producten

Isola

Gemaakt van de isolator van een hoogspanningskabel. De Isola is ontwikkeld als product passend in het gedachtegoed van de Circulaire Economie.

Black dragon

Als basis voor de Black Dragon zijn meerdere oude kappen en spots in één kleur gespoten. Een echte eyecatcher boven een vergadertafel.

Houten balk met LED

Een oude balk zo uit de bouw. Is er een betere vorm van de circulaire gedachte? Gecompleteerd met een moderne LED strip. Met sleuven voor de keeling. Oud en nieuw bij elkaar gebracht.

WILT U MEER INFORMATIE?