Collectie verlichting en akoestiek

In de moderne architectuur wordt veel gebruikgemaakt van harde materialen, zoals glas, beton en andere materialen die geluid weerkaatsen. Daarnaast worden er veel grote, open ruimtes gecreëerd in kantoren, openbare gebouwen en universiteiten. Deze aspecten van de moderne architectuur maken het noodzakelijk om gecombineerd verlichting en akoestiek in te zetten om comfortabele zones te creëren. Verlichting en akoestiek zijn echter twee belangrijke elementen voor het realiseren van beleving in een ruimte. Om deze combinatie te laten slagen zijn er specialisten in verlichting en akoestiek. Deze specialisten kunnen elke ruimte laten aansluiten op de wensen van de opdrachtgever. Als specialist in verlichting en akoestiek is Arpalight in staat om een professioneel lichtontwerp te creëren voor elke ruimte.
[wpex more="Lees verder" less="Tekst inklappen"]

Producten met licht én akoestiek ineen

Een licht en akoestiek plan opstellen is erg belangrijk voor de beleving van een ruimte. Een professioneel lichtontwerp kan immers het verschil maken tussen optimaal presteren en onderpresteren. Het gebrek aan goede voorzieningen kan ervoor zorgen dat mensen minder goed presteren en de gewenste taken minder efficiënt uitvoeren. Als specialist in verlichting en akoestiek weten we dat elke ruimte vraagt om een oplossing op maat. Een licht en akoestiek plan opstellen is dan ook nooit hetzelfde..

Arpalight heeft een uitgebreide collectie opgebouwd die op unieke wijze licht en akoestiek combineert. Deze producten bieden twee oplossingen in één en zijn onderscheidend. Waar bij het ene product het accent wordt gelegd op de functie ervan, gaat het bij een ander product weer om vormgeving. Verschillende producten voor verschillende omgevingen, voor elk gewenst resultaat.[/wpex]

WILT U MEER INFORMATIE?

Acoshape - Barcode

De BARCODE pendelarmaturen worden gekenmerkt door een fascinerende mix van speelsheid en ernst. Dit maakt ze bij uitstek geschikt om een toets van ongedwongenheid toe te voegen aan ruimtes met een eerder formeel karakter, zoals kantoren en vergaderruimtes.

Acoshape - Bonitos

BONITOS voegt sfeer, speelsheid en akoestische performance toe aan elk interieur. Dit opvallende concept met een organische, zachte vormgeving bestaat uit een reeks individuele pendelarmaturen in verschillende formaten en met verschillende functionaliteiten.

Acoshape - Bowler

Het design van de BOWLER refereert naar de meest elementaire van alle geometrische vormen, de bolvorm. In combinatie met de textuur van het Basotect absorptieschuim levert deze eenvoudige vorm vanuit alle kijkrichtingen een uitgesproken sensatie van zachtheid en vriendelijkheid.

Acoshape - Escher

ESCHER is een modulair akoestisch systeem voor wand- en plafondinstallatie met een visueel uitgesproken persoonlijkheid. Elke installatie wordt opgebouwd uit compacte zeshoekige units die volgens een gerepeteerd patroon tot een configuratie van willekeurige afmetingen en vorm kan worden uitgezet.

Acoshape - GEO

GEO belichaamt een doorgedreven minimalistische benadering van akoestische optimalisatie. Dit even doeltreffende als eenvoudige concept bestaat uit niets meer dan een set geometrische bouwblokken uit Basotect absorptieschuim, die op de stroomdraad van een gependeld lichtpeertje worden geregen.

Acoshape - Kepler

KEPLER is een gamma plafondarmaturen die samengesteld zijn uit grootschalige schijfvormige Basotect-elementen. De overlappende lay-out, het afgeronde design en de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van kleurstelling geven aan dit concept een ongedwongen persoonlijkheid.

Acoshape - Morse

MORSE is een concept voor akoestische optimalisatie en verlichting voor gependelde of plafondinstallatie. Door de vertikale opstelling van de geflockte Basotect panelen is het ontwerp bij uitstek geschikt voor installatie boven gesprekszones zoals vergadertafels en lounges, alsook boven circulatiezones.

Acoshape - Rietveld

RIETVELD is een grootschalig akoestisch armatuur voor wandinstallatie. Het is ontworpen als een configuratie van vier overlappende rechthoekige elementen, waarvan drie geluidsabsorberende elementen uit geflockt Basotect, en één lichtelement dat een aangenaam diffuus strijklicht over de wand werpt.

Acoshape - Tatlin

Het TATLIN concept levert akoestische optimalisatie in de vorm van een abstract bas-reliëf op maat. Elke configuratie wordt opgebouwd als een collage van balkvormige geflockte Basotect elementen in een beperkt aantal verschillende afmetingen en diktes waardoor een naturel sculpturaal effect ontstaat.

Acoshape - Yoyo

De herkenbare vorm van de YOYO pendelarmaturen maakt een beklijvende indruk in elke ruimte. De duidelijke referentie naar het gekende gelijknamige speelgoed zorgt voor een onmiskenbare aantrekkingskracht.

Cloud

In veel restaurants en openbare gebouwen is hinderlijke geluidsoverlast in toenemende mate gebruikelijk. Door de toepassing van Cloud producten zoals de hanglampen of de verplaatsbare wanden wordt geluid geabsorbeerd en geblokt.

Rice Field

Door de ongeëvenaarde akoestische eigenschappen van Basotectschuim te combineren met hoogwaardige LED verlichting ontstaat het systeem Rice Field, waarin de verlichting en akoestiekbeheersing worden samengebracht in een unieke designlamp.

Alpa

Alpa, de akoestische lichtpanelen, van Arpalight zorgen voor een goede werkplekverlichting en een vermindering van de nagalmtijd in het werkgebied. Standaard voorzien van wolvilt en foam voor een hoogwaardige uitstraling en een goede geluidsabsorptie.

Rosso acoustic

De lichtgewicht CP30 en TP30 panelen zorgen voor verbetering van de akoestiek in de ruimte zonder het zicht te beperken. Het systeem is ontworpen voor open kantooromgevingen. De panelen hebben een honingraadstructuur of zijn afgewerkt met stof of wol.

Petale

Petale is als een zachte schijf in de ruimte met mooi diffuus licht. De zachte organische vorm en het gebruik van geluidsabsorberend materiaal geeft het armatuur een magische uitstraling. Verbetert de akoestische omgeving te en levert bijdrage aan het interieur design.

Buzzi Shade

Designlamp Buzzi Shade verlicht je gesprek en weert nieuwsgierige blikken. Door de akoestische isolering kunnen luistervinken je meest persoonlijke gesprekken onder de lamp niet horen, en geluidshinder van buitenaf – muziek of geroezemoes – wordt geminimaliseerd.

Sonic

Door de gepatenteerde honingraat structuur en het geweven buitenvlies van Sonic worden de geluidsgolven in de structuur opgevangen en geabsorbeerd. Goede akoestische werking in het spraak frequentiegebied tussen 500 en 2000 Hz voor verkorting van de nagalmtijd.

Silenzio

Silenzio is een armatuur met mooi diffuus licht voor boven een vergadertafel of los in een vide. Door de omvang en absorberende matriaal met Kvadrat stoffen draagt de Silenzio bij aan een kortere nagalmtijd. Geschikt voor openbare en private toepassingen.

WILT U MEER INFORMATIE?