Lichtarchitectuur

Bij Arpalight gaat architectuur verder dan het ontwerpen van gebouwen en ruimtes. De inrichting van deze ruimtes is minstens zo belangrijk. Zo heeft verlichting meer effect op ons werkvermogen dan u in eerste instantie zou denken. Slecht licht kan zorgen voor afleiding of vermoeidheid en te fel licht kan hoofdpijn veroorzaken. Bij Arpalight begrijpen we het belang van verlichting als geen ander. Onze specialisten in lichtarchitectuur helpen u graag bij het ontwerpen van de perfect verlichte ruimte.

Onze architectuur

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van materialen als glas en beton bij het bouwen van woningen en kantoren. Het is lastig om de perfecte verlichting en goede akoestiek te ontwerpen met dit soort weerkaatsende materialen. Dankzij jarenlange ervaring en vakkundige kennis weten de specialisten van Arpalight precies hoe ze uw gebouw kunnen voorzien van het juiste verlichtingsplan. Onze lichtarchitect luistert uiteraard goed naar u en gaat geheel aan de hand van uw wensen en ideeën te werk.

Lees verder

Lichtarchitectuur als bouwsteen

Wanneer kunstlicht op een natuurlijke wijze in de architectuur wordt geintegreerd door bijvoorbeeld lichtsparingen bouwkundig op te nemen geeft dat een veel grotere zekerheid over het gewenste eindresultaat dan wanneer er pas op een later stadium aandacht wordt gegeven aan het lichtontwerp.

Korzo theater, Den Haag

Het merendeel van de armaturen bij project Korzo in Den Haag is onzichtbaar geplaatst waardoor de aandacht gericht is op het effect van de verlichting.

Sigmax kantoor, Enschede

Arpalight heeft in opdracht van binnenhuisarchitect Odette Ex een lichtplan ontwikkeld, waarbij afstemming van ‘licht op lucht’ de grootste uitdaging bleek.

Passione Calzature, Doetinchem

Ook in kleine projecten kan het licht de architectuur ondersteunen. Op subtiele wijze worden de lijnen versterkt.

BrandLoyalty, Den Bosch

Een bijzonder project doordat alles uitnodigt om “thuis te werken op kantoor”. Eenmaal daar geweest en je wil niet anders dan daar werken.

WILT U MEER INFORMATIE?