Lichtarchitectuur

Bij Arpalight gaat architectuur verder dan het ontwerpen van gebouwen en ruimtes. De inrichting van deze ruimtes is minstens zo belangrijk. Zo heeft verlichting meer effect op ons werkvermogen dan u in eerste instantie zou denken. Slecht licht kan zorgen voor afleiding of vermoeidheid en te fel licht kan hoofdpijn veroorzaken. Bij Arpalight begrijpen we het belang van verlichting als geen ander. Onze specialisten in lichtarchitectuur helpen u graag bij het ontwerpen van de perfect verlichte ruimte.

Onze architectuur

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van materialen als glas en beton bij het bouwen van woningen en kantoren. Het is lastig om de perfecte verlichting en goede akoestiek te ontwerpen met dit soort weerkaatsende materialen. Dankzij jarenlange ervaring en vakkundige kennis weten de specialisten van Arpalight precies hoe ze uw gebouw kunnen voorzien van het juiste verlichtingsplan. Onze lichtarchitect luistert uiteraard goed naar u en gaat geheel aan de hand van uw wensen en ideeën te werk.

[wpex more="Lees verder" less="Tekst inklappen"]

Lichtarchitectuur op maat

Elke ruimte is anders en vraagt om andere maatregelen. Zo zijn er situaties waarbij de standaard armaturen niet passen in de ontworpen ruimte. Arpalight is de lichtarchitect die verder gaat dan de standaard lichtarchitectuur; wij hebben de kennis, ervaring en mogelijkheden om zelf producten te produceren of te laten produceren. Voor elk idee hebben wij dus de geschikte oplossing. Wat voor verlichte ruimte onze lichtarchitect ook voor u ontwerpt, wij zorgen dat alles tot in de laatste puntjes klopt. Voor lichtarchitectuur op maat bent u bij Arpalight aan het juiste adres!

Lichtconcept

Om de architectuur te ondersteunen werkt Arpalight met een groot portofolio van 150 lichtmerken zodat wij u het ideale lichtconcept kunnen aanbieden. Hierbij wordt er altijd aandacht besteed aan de trends van dat moment. Met een goed lichtconcept kunt u uw hele bedrijfspand de uitstraling geven die u wenst.

Lichtconcept maatwerk
Wanneer u wens is om een lichtconcept op maat te hebben omdat u een specifiek materiaal wilt gebruiken, een speciale techniek wilt toepassen of een andere maat wilt hanteren dan is dit mogelijk. Bij Arpalight zijn we specialist in het maken van maatwerk armaturen.[/wpex]

Lichtarchitectuur als bouwsteen

Wanneer kunstlicht op een natuurlijke wijze in de architectuur wordt geintegreerd door bijvoorbeeld lichtsparingen bouwkundig op te nemen geeft dat een veel grotere zekerheid over het gewenste eindresultaat dan wanneer er pas op een later stadium aandacht wordt gegeven aan het lichtontwerp.

Korzo theater, Den Haag

Het merendeel van de armaturen bij project Korzo in Den Haag is onzichtbaar geplaatst waardoor de aandacht gericht is op het effect van de verlichting.

Sigmax kantoor, Enschede

Arpalight heeft in opdracht van binnenhuisarchitect Odette Ex een lichtplan ontwikkeld, waarbij afstemming van ‘licht op lucht’ de grootste uitdaging bleek.

Passione Calzature, Doetinchem

Ook in kleine projecten kan het licht de architectuur ondersteunen. Op subtiele wijze worden de lijnen versterkt.

BrandLoyalty, Den Bosch

Een bijzonder project doordat alles uitnodigt om “thuis te werken op kantoor”. Eenmaal daar geweest en je wil niet anders dan daar werken.

WILT U MEER INFORMATIE?