Circulaire economie verlichting

Bij Arpalight dragen we als lichtontwerper het milieu en de natuur hoog in het vaandel. Zo is het helemaal niet moeilijk om producten langer te gebruiken en om hergebruik te stimuleren. Beter voor het milieu en de kosten van de investering nemen op den duur ook nog eens af. Dit principe heet circulaire economie; een steeds vaker gebruikte vorm van productie waarbij producten worden hergebruikt bij het maken van nieuwe producten.

Cradle to cradle verlichting

Circulaire economie wordt steeds belangrijker, ook in de lichtindustrie. De overheid heeft zelfs het voornemen om per 2020 enkel circulaire inkoop te gaan hanteren. Als lichtadviseur nemen wij hierin graag het voortouw. Daarom hanteren wij al veel cradle to cradle verlichting: verlichting die geen afval oplevert en wordt gemaakt van producten die niet meer gebruikt worden. Van geboorte tot geboorte, zonder afval. Van de ene wieg naar de andere wieg; dat is het idee.

Lees verder

Duurzaam lichtplan opstellen?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. In de architectuur wordt hier dan ook steeds vaker rekening mee gehouden. Uiteraard draagt Arpalight daar ook haar steentje aan bij. Meer weten over hoe wij met Circulaire Economie omgaan?

WILT U MEER INFORMATIE?