Grand Café de Klunder – Alkmaar


Grand Café de Klunder - Alkmaar

Arpalight heeft als specialist in verlichting en akoestiek mogen meewerken aan het unieke horecaconcept van Grand Café Klunder, gelegen naast TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Het belangrijkste uitgangspunt was het creëren van de ultieme theatersfeer, zodat bezoekers met alle plezier voor of na een voorstelling een hapje en een drankje kunnen nuttigen. Met onder andere accentlicht bij de bar, trendy hanglampen en intieme verlichting is Grand Café Klunder getransformeerd in het ultieme theatercafé.

In samenwerking met architectenbureau TenBrasWestinga is Arpalight ingeschakeld bij de herinrichting van Grand Café Klunder. De opdrachtgever vond de ruimte te klinisch en sfeerloos, terwijl een ultieme theaterambiance en gezellige horecasfeer juist als belangrijkste richtpunten voor het café werden gezien. Ook van buiten was het pand niet aantrekkelijk genoeg. Een fijne uitdaging, waarbij de mouwen opgestroopt konden worden. Enkele randvoorwaarden van de opdrachtgever waren een zeer beperkt budget en het plafond dat niet veranderd mocht worden.

Verlichting voor intimiteit

Een intieme sfeer is belangrijk bij een sfeervol theatercafé, en dus werd er dankzij een slimme combinatie van spots en groepen hanglampen gezorgd voor intimiteit.

Grote vormen & accentlichten

Door het creëren van een goede balans tussen accenten en achtergrondverlichting is gezorgd voor een mooi contrast dat de aandacht trekt. Voor een duidelijke vormentaal in het café is gebruikgemaakt van grote vormen. Zo zijn in de bar trendy pendelarmaturen aangebracht om de bar te accentueren. Ook de achterwand van de bar, die gevuld is met bijzondere flessen en glazen, is voorzien van accentlicht. Op deze manier wordt de aandacht getrokken en wordt de bar een opvallend centraal punt in de ruimte.

Een aantrekkelijke buitenkant

Om het café ook vanaf buiten aantrekkelijk te maken voor bezoekers, zijn hangarmaturen toegepast met heldere verlichting. Hierdoor is het theatercafé beter zichtbaar en wordt de aantrekkingskracht van buiten naar binnen versterkt. Heldere lichtaccenten zijn ontstaan door de achterwanden te voorzien van verlichting, hangarmaturen met gematteerd glas toe te passen en door licht van binnen op de logo’s op de ramen te laten schijnen. Er is tevens gebruikgemaakt van in de theater aanwezige vloerarmaturen die geheel oplichten en daardoor goed zichtbaar zijn.

Meer weten over onze werkwijze?

Download hier het lichtplan

Meer weten over onze aanpak?