VGZ kantoor, Eindhoven


Lichtplan VGZ

Hoe brengen we alle medewerkers van 2 kantoren samen in één pand. En het liefst volgens de normen van het nieuwe werken; duurzaam, onderhoudsvriendelijk en een hoge mate van efficiency (zowel energiebesparing als ruimtegebruik).

Unieke samenwerking

Een vraagstuk welke Architectenbureau Kraaivanger werd voorgelegd. Theo Ratelband van Installatiebureau Imtech initieerde het idee om daarbij samen te werken met Arpalight. Gezamenlijk werd er bij het interieurplan een nieuw lichtplan ontwikkelt.

Om tegemoet te komen aan de wens een onderhoudsvriendelijk, duurzaam kantoor te ontwikkelen werd al heel snel de keuze gemaakt te gaan werken met LED verlichting. Arpalight maakte hierbij een berekening waaruit bleek dat de ‘extra’ investering snel terug verdient zou worden. In overleg met de architecte, Daniëla Schelle, is er voor de volgende oplossingen gekozen:

  • Voor de basisverlichting is er gekozen voor LED verlichting
  • Voor de werkplekken zijn er pendelarmaturen gekozen welke zowel een direct als indirect licht geven. Alle armaturen zijn seperaat dimbaar.
  • Om sommige ruimtes ‘spannender’ te maken is er gekozen voor kantelbare LED spots. Deze creëren een lichtvlek op de wanden.

Het resultaat is een prettig kantoor en een tevreden eindgebruiker. Te danken aan een uitmuntende samenwerking tussen architect, installateur en lichtadviseur.

Architect

Daniëla Schelle, Dittie Bakker van Kraaijvanger architecten

Lichtadviseur

Nadja Smits

WILT U MEER INFORMATIE?