Verlichting en Akoestiek


Thema: Verlichting en Akoestiek

In de huidige architectuur worden er grote open ruimtes gecreëerd. Binnen kantoren in Het Nieuwe Werken, openbare gebouwen, universiteiten, hotel lobby's en grote restaurants.

De moderne architectuur vraagt om harde materialen zoals glas, beton en andere geluid weerkaatsende materialen. Het is dan ook lastig comfortabele zones te creëren met het juiste licht en goede akoestiek. Twee belangrijke elementen in de beleving van een ruimte.

Zonder goede voorzieningen kunnen mensen minder goed de gewenste taken efficiënt uitvoeren en raken ze snel afgeleid of vermoeid. Zoals dat een groep mensen in een groot loft restaurant steeds harder moet praten om verstaanbaar te zijn of wanneer een medewerker aan het einde van de dag hoofdpijn krijgt door een te grote helderheid van de verlichting. Er zijn zoveel situaties waarin mensen niet optimaal presteren door teveel hinderlijk geluid of te weinig goed licht.

Gegeven deze toenemende probleemsituaties rijst de vraag of het verstandig is hier tijd en geld aan te besteden? Berekeningen wijzen uit dat bij een kantoorsituatie van 1000m2, waar ongeveer 100 man kunnen werken, een investering van € 150 per m2 binnen 1 jaar wordt terug verdiend. Door 15 minuten per persoon per dag aan productiviteit te winnen.

Arpalight heeft geïnvesteerd in expertise voor zowel akoestiek als verlichting. Reeds vele (interieur) projecten hebben we het afgelopen jaar geadviseerd zoals Triodos Bank Brussel en Stadskantoor Delft. De klant heeft in deze projecten behoefte aan een optimale werkomgeving waar medewerkers geconcentreerd kunnen werken en niet voortdurend afgeleid worden door de omgeving en collega’s. Goed licht en akoestiek zijn hierin essentieel.

Interesse

Heeft u interesse en vraagt u zich af wat dit in uw situatie kan betekenen?
Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.

 

WILT U MEER INFORMATIE?