Het Nieuwe Werken


Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken is niet meer zo nieuw. Het is inmiddels een bekend begrip geworden en is de vraag hiervoor bij veel kantoorgebouwen een uitgangspunt. Zowel bij nieuwbouw als renovatie.

Reductie kosten en stijging productiviteit

Een belangrijk uitgangspunt bij Het Nieuwe Werken is de reductie van de vierkante meters met 30-40% en daarmee de kosten. Gevolg van deze daling van de kwantiteit is dat de kwaliteit per m2 omhoog moet. Hoe dit te realiseren dat niet alleen de kosten dalen maar de productiviteit ook nog stijgt? Dat is de echte uitdaging van deze nieuwe ontwikkeling.

Plaats onafhankelijk werken

Het nieuwe werken gaat uit van drie gebieden die anders worden ingericht. De fysieke inrichting, een aangepaste IT structuur en het gedrag van de mensen binnen de organisatie. Plaats onafhankelijk werken wordt hiermee gefaciliteerd. De activiteit staat centraal.

Verlichting en akoestiek

Wanneer de activiteit centraal staat rijst de vraag welke eisen dit stelt aan de fysieke werkomgeving en speciaal welke eisen dat stelt aan de verlichting en de akoestiek?

In de plannen die we maken voor onze opdrachtgevers beantwoorden we onderstaande en vele andere vragen zodat mensen optimaal kunnen werken.

  • Maakt het uit met welk licht een medewerker de taak uitvoert?
  • Is een leuk vormpje van een lamp niet voldoende?
  • Wat is het effect op de productiviteit als je voor ieder type activiteit een optimale omgeving realiseert?
  • Wat zijn de verschillen in licht en akoestiek als je denkt aan geconcentreerd werken, vergaderen, informeel overleg en presenteren?
  • Hoe moet je de sturing inregelen zodat je zowel weinig energieverbruikt, het licht individueel kan regelen en er geen grote donkere vlekken ontstaan?

Voorbeelden

Hier een aantal voorbeelden van projecten die gerealiseerd zijn in Het Nieuwe Werken:

WILT U MEER INFORMATIE?