Steigereiland, Amsterdam


Lichtplan Steigereiland | Amsterdam

Aan de ‘Design Strip’ van het Steigereiland op IJburg in Amsterdam staat een bijzonder gebouw. Het is grotendeels uitgerust met innovatieve, energiezuinige LED-verlichting. Het resultaat is een unieke sfeer in de gangen en openbare ruimtes. Indrukwekkend is het 14-meter hoge atrium waar vijftien ronde modules in verschillende maten als dunne lichtschijven in de ruimte zweven.

Arpalight heeft het lichtplan ontwikkeld in samenwerking met interieurarchitect Pieter Zeegers, die in opdracht van architectenbureau OeverZaaijer Architectuur en Stedenbouw verantwoordelijk is voor het interieur. In het multifunctionele kantoorpand zijn inmiddels diverse bedrijven gevestigd, actief op het gebied van design.

“Het is vanzelfsprekend dat ook de verlichting moet voldoen aan de state-of-the-art wensen van deze gebruikers. Er is gekozen voor Nimbus vanwege de prachtige armaturen, hypermoderne vormgeving en chique uitstraling. Daar kan momenteel geen leverancier tegenop”, aldus Pieter Zeegers. “Bovendien is deze toepassing van LED-verlichting voor όόk de algemene verlichting vrij bijzonder in een kantoorpand.” Het lichtplan, uitgevoerd door Arpalight , heeft geresulteerd in functionele verlichting met een luxe en decoratieve uitstraling.

Architect

Pieter Zeegers ism OeverZaaijer Architectuur en Stedebouw

Lichtadviseur

Maichel Kusters

WILT U MEER INFORMATIE?