Korzo theater, Den Haag


Lichtplan Korzo

Korzo staat bekend als een avontuurlijk podium in het oude stadshart van Den Haag, maar ook als één van de grootste productiehuizen voor de dans van Nederland.

Het conglomeraat aan gebouwen, dat gezamenlijk het Korzo theater was, moest een nieuwe samenhang krijgen. Die samenhang staat voor het hart en de visie van Korzo: het maken van kunst en het tonen van kunst voor het publiek in één gebouw. Korzo staat in de wereld van vandaag en op de uitkijk naar die van morgen.
Wat Korzo belangrijk vindt, wordt gedeeld met zoveel mogelijk mensen en slaat bruggen naar het publiek: de kunstliefhebber van nu, maar ook die van de toekomst. Korzo heeft zijn visie voor de toekomst vertaald in wensen wat betreft ruimten en voorzieningen, waar zij graag ontvangen.

Licht zonder armaturen

Inspiratie, dynamiek, betrokkenheid, openheid, verscheidenheid en ontmoeting staan hoog in het vaandel en dat komt tot uiting in het nieuwe gebouw. Het lichtplan ondersteunt en versterkt dit. Het merendeel van de armaturen is onzichtbaar geplaatst waardoor de aandacht gericht is op het effect van de verlichting.

Architect

3TO architecten

Lichtadviseur

Frans van Hooijdonk

WILT U MEER INFORMATIE?